Jag har skrivit ett antal "bra-att-veta-texter" som har med webb och dagens hemsidor att göra. I dem förklarar jag bland annat några viktiga begrepp. Texterna hålls aktuella och uppdateras vid behov.
Användarvänliga webbsidor är bland annat snabba, intuitiva, lättanvända och lätta att förstå sig på. Förstå din målgrupp och gör webbsidorna användarvänliga för den.
Mer om användarvänlighet
Många använder dagligen sociala medier samt kollar ofta upp företag via sökmotorer innan de genomför ett köp samt använder internet för att hitta lokala företag. Då är det viktigt att synas!
Mer om digital närvaro och företag
Domänen / domännamnet är webbsidans adress på internet. Webbhotell eller hosting är tjänster som tillhandahåller webbutrymmen och e-posttjänster. En registrar är återförsäljare av domännamn.
Domän, webbhotell, registrar
Har du koll på vad dataskyddsförordningen (GDPR) innebär för din digitala närvaro och vet du vad som gäller när du använder kakor (cookies) på din webbplats? Här reder jag ut begreppen:
Integritet och din webbplats
Det är många faktorer som spelar in och beroende på vilken webbyrå ni väljer samt hur stor och avancerad hemsida ni vill ha kan priset variera väldigt mycket. Här får du en prisjämförelse samt får veta vilka faktorer som har störst inverkan på priset.
Vad kostar en hemsida?
Med responsiv webbdesign förändras och anpassas webbsidornas layout helt automatiskt till besökarens enhet, skärmstorlek och skärmupplösning.
Mer om responsivitet
SEO får webbsidor att stiga i rangordningen vid sökningar. Genom att synas högt i de ej betalda sökresultaten driver du besökare till din sajt på ett kostnadseffektivt sätt.
Läs mer om SEO
Fem myter om SEO
Undersökningar visar att det är få besökare som lyckas behålla lugnet när de hamnar på en långsam eller dåligt utformad sida. Risken är också stor att de bara lämnar sajten och surfar vidare.
Testa din hemsida
Tillgängliga webbsidor innebär främst att även människor med funktionsnedsättning ska kunna använda dem, men också att information och tjänster ska gå att nå. Tillgänglighetsdirektivet, som blivit svensk lag, ökar kraven på att webbsidor ska vara tillgängliga.
Tillgänglighet och tillgänglighetsdirektivet
Här får du statistik som visar de nio mest använda webbläsarna i Sverige. Du får också info om vilka webbläsare som är bra samt mindre bra. Ska man rent av undvika någon?
Om webbläsare