Kostnad ny hemsida

Vad kostar det att köpa en modern hemsida 2023?

Det går inte att ge ett enkelt svar på den frågan. Det är nämligen många faktorer som spelar in och beroende på vilken webbyrå ni väljer samt hur stor och avancerad hemsida ni vill ha kan priset variera väldigt mycket.

Nedan får du en enkel pris­jämförelse och så listar jag de faktorer som har störst inverkan på priset. Du får också veta vad du bör tänka på vid pris­jämförelser mellan olika byråer samt får tips på vad du själv kan göra för att påverka priset.

Vad påverkar priset?

Valet av webbyrå är en mycket väsentlig faktor för priset på en hemsida. Vid prisjämförelser mellan olika byråer är det dessutom viktigt att ta reda på vad som verkligen ingår i priset och vad man måste betala extra för eftersom även det varierar väldigt mycket. Det kan också vara viktigt att klargöra vad det är man vill ha redan från början, så det inte dyker upp några obehagliga överraskningar med extra avgifter. Glöm för all del inte sökmotor­optimering (SEO) och support; det är viktiga bitar även om det kanske inte är det första man tänker på när man står i beredskap att skaffa en webbsida för sin verksamhet. Faktorerna som påverkar priset är alltså många och nedan listar jag de mest betydande.

Nio viktiga faktorer som påverkar priset på en hemsida:

 1. Vilken webbyrå ni väljer.
 2. Hur avancerad hemsidan i grunden ska vara.
 3. Om hemsidan görs med mall, eller skräddarsys och har en unik design.
 4. Antalet webbsidor och andra dokument som webbplatsen ska bestå av.
 5. Antalet extra funktioner på sidan samt hur avancerade de är. Ju mer funktionalitet ni behöver på sajten, desto högre blir priset eftersom det oftast tar lite längre tid att bygga och anpassa dessa funktioner.
 6. Brödtexter, bilder, PDF-dokument och annat (om ni kan bistå med sådant blir priset lägre).
 7. Antal språk. Möter ni många utländska kunder i er verksamhet kan det vara bra att hemsidan finns tillgänglig på både svenska och engelska, men priset blir så klart högre.
 8. Om sökmotoroptimering (SEO) ingår eller inte. Vad erbjuds?
 9. Support, ingår det eller inte, vad erbjuds? Ett tips: Underskatta inte support, det är guld värt om något krånglar och det påverkar ert företag negativt.

Vill du ha hjälp?

Hos mig får du en modern hemsida, med extra allt. Jag skräddarsyr den till dig. Till kontaktsidan

BitWeb24, Britt-Inger Jonsson

E-post: info@bitweb24.se
Svar inom några timmar.

Telefon: 072-210 78 58
Telefontid bokas via e-post eller sms.


Fler infotexter

Jag har skrivit några informationstexter som har med webb och dagens hemsidor att göra. I dem förklarar jag bland annat några viktiga begrepp.

Index - Bra att veta

BitWeb24 erbjuder:

 • Skräddarsydda sajter
 • Uppdateringstjänster
 • Heltäckande kundsupport

Kontakt

E-post: info@bitweb24.se
Telefonnummer: 072-210 78 58
Adress: Prästgårdsvägen 7, 891 55 Arnäsvall

Sociala medier

Copyright 2013 - 2023 BitWeb24