Tjäna pengar
Specialerbjudanden
Obs, erbjudandena varierar över tid! Till erbjudandena

Vad kostar en hemsida 2020?

Ja, vad kostar en hemsida i dagens läge?

Den frågan ställer sig många företag när de tänker skaffa en ny hemsida. Tyvärr går det inte att ge ett enkelt svar på den. Det är nämligen många faktorer som spelar in och beroende på vilken webbyrå ni väljer samt hur stor och avancerad hemsida ni vill ha kan priset variera väldigt mycket.

En prisjämförelse*

Hemsida gjord av BitWeb24

En skräddarsydd, komplett webbplats som är sökmotor­optimerad och har full responsiv webb­design kostar från endast 4 900 kr! Läs om vad som ingår när du köper en hemsida av BitWeb24.

Hemsida gjord av annan webbyrå

Här får ni räkna med att betala från i runda tal 20 000 kr för en enklare hemsida gjord med mall (jämförelsen haltar alltså rejält då jag alltid skräddarsyr de sidor jag gör). Eventuellt kan enklare sökmotoroptimering ingå i detta pris.

Vad påverkar priset?

Valet av webbyrå är en mycket väsentlig faktor för priset på en hemsida. Vid prisjämförelser mellan olika byråer är det dessutom viktigt att ta reda på vad som verkligen ingår i priset och vad man måste betala extra för eftersom även det varierar väldigt mycket. Det kan också vara viktigt att klargöra vad det är man vill ha redan från början, så det inte dyker upp några obehagliga överraskningar med extra avgifter. Glöm för all del inte sökmotor­optimering (SEO) och support; det är viktiga bitar även om det kanske inte är det första man tänker på när man står i beredskap att skaffa en webbsida för sin verksamhet. Faktorerna som påverkar priset är alltså många och nedan listar jag några av de mest betydande.

Nio viktiga faktorer som påverkar priset på en hemsida:

 1. Vilken webbyrå ni väljer.
 2. Hur avancerad hemsidan i grunden ska vara.
 3. Om hemsidan görs med mall, eller skräddarsys och har en unik design.
 4. Antalet webbsidor och andra dokument som webbplatsen ska bestå av.
 5. Antalet extra funktioner på sidan samt hur avancerade de är. Ju mer funktionalitet ni behöver på sajten, desto högre blir priset eftersom det oftast tar lite längre tid att bygga och anpassa dessa funktioner.
 6. Brödtexter, bilder, PDF-dokument och annat (om ni kan bistå med sådant blir priset lägre).
 7. Antal språk. Möter ni många utländska kunder i er verksamhet kan det vara bra att hemsidan finns tillgänglig på både svenska och engelska, men priset blir så klart högre.
 8. Om sökmotoroptimering (SEO) ingår eller inte. Vad erbjuds?
 9. Support, ingår det eller inte, vad erbjuds? Ett tips: Underskatta inte support, det är guld värt om något krånglar och det påverkar ert företag negativt.

*Alla prisuppgifter i jämförelsen är exklusive 25,0% moms.

Kontakta BitWeb24

BitWeb24, Britt-Inger Jonsson

E-post, med svar inom några timmar:

Telefon: 072-210 78 58, telefontid bokas via e-post eller SMS.

Kontakta BitWeb24

Telefonnummer: 072-210 78 58
E-post:
Adress: Prästgårdsvägen 7, 891 55 Arnäsvall
 • BitWeb24 erbjuder:
 • Skräddarsydda sajter.
 • Uppdateringstjänster.
 • Kundsupport. Heltäckande support.

Mest besökta

Tack!

Integritet

Socialt

Copyright 2013 - 2020 BitWeb24