Webbläsare

Bra och mindre bra webbläsare

Det finns flera riktigt bra webb­läsare och däribland Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox och Safari. Mindre bra är däremot Internet Explorer, som vi uppmanas att sluta använda.

I mobilen surfar folk oftast med det som är förinstallerat och det är helt okej. På sin dator är man i regel mer kräsen och där är Chrome den mest använda webbläsaren.

Vi uppmanas att sluta använda Internet Explorer

Internet Explorer (IE) var under många år den mest använda webb­läsaren. De senaste åren har IE dock tappat stort och av flera anledningar. Dels är IE föråldrad och stöder till exempel inte nya webb­standarder. IE klarar inte av att visa vissa funktioner i dagens moderna webb­platser på ett korrekt sätt. Microsoft, som tagit fram IE, har gått så långt att de inte längre kallar IE för webbläsare utan kallar den för en "kompatibilitets­lösning". Men först och främst är IE en säkerhets­risk.

Juli 2015 släppte Microsoft den första versionen av efterträdaren Microsoft Edge och uppmanar oss att sluta använda Internet Explorer.

Hur byter man webbläsare?

Googla den webbläsare du vill byta till. Den första träffen i sök­resultaten brukar handla om att ladda ned webb­läsaren. Klicka på den länken och följ instruktionerna som då kommer upp.

Ett litet tips

Har du en äldre läs/surfplatta och tycker att den fungerar dåligt att surfa med? Det kan vara så att den har en integrerad, för­installerad webb­läsare som inte längre uppdateras. Innan du byter ut din platta kan du prova att ladda ner en ny webb­läsare till exempel Google Chrome och använda den i stället. Med lite tur blir din platta "som ny".

De vanligaste webbläsarna

Statistik visar att Chrome och Safari är de i särklass mest använda webbläsarna, medan till exempel Internet Explorer (IE) i stort sett har försvunnit från marknaden.


Fler bra-att-veta-texter

Index - Bra att veta

Engelska flaggan In English

Kontakta BitWeb24

Telefonnummer: 072-210 78 58
Adress: Prästgårdsvägen 7, 891 55 Arnäsvall
  • BitWeb24 erbjuder:
  • Skräddarsydda sajter.
  • Uppdateringstjänster.
  • Kundsupport. Heltäckande support.

Mest besökta

Copyright 2013 - 2021 BitWeb24