Tjäna pengar
Specialerbjudanden
Obs, erbjudandena varierar över tid! Till erbjudandena

Domän, webbhotell och registrar

Domännamn

Domännamn (kallas ibland bara domän), är en adress på internet och som är kopplat till en IP-adress. Domännamnen finns till för att människor ska slippa komma ihåg de numeriska IP-adresserna.

Domännamnet delas in i olika delar som separeras med punkter. I exempelvis www.bitweb24.se, är "www" subdomän, "bitweb24" är huvuddomänen, och "se" är den så kallade toppdomänen.

När du väljer domännamn behöver du hitta en unik kombination av det som står mellan punkterna, det vill säga för huvud­domänen. Har ni företag bör du tänka på att det är det lättare för era besökare att komma ihåg webb­adressen om den är relativt kort och bygger på ert företags­namn.

Du ska också välja toppdomän, det som står efter sista punkten i webbadressen. Topp­domänerna delas in i två grupper: nationella toppdomäner (till exempel .se för Sverige, .no för Norge och .fi för Finland), och generiska topp­domäner (exempelvis .com, .org och .net).

Webbhotell

Ett webbhotell är en tjänst som möjliggör för den som inte vill upprätthålla en egen offentlig webbserver att publicera sig på World Wide Web (webben). Webbhotellet har webbservrar där användare kan lägga upp sina hemsidor / webbplatser, under sina unika domännamn.

Webbhotell brukar även erbjuda e-post, med adresser som hör till den berörda domänen. BitWeb24, med webbadressen www.bitweb24.se, har till exempel e-postadressen för kontakt.

Registrar

En registrar är en godkänd återförsäljare av domännamn. Alla som vill ha en domän måste registrera domännamnet hos en registrar som sedan förvaltar det på uppdrag av innehavaren. För detta tar registraren en årsavgift och vid det första betalnings­tillfället också en registrerings­avgift.

Registrarer brukar även erbjuda olika "hosting-paket", där bland annat webbutrymmets storlek samt säkerheten ofta varierar. Priserna varierar också och det är viktigt att kolla vad man får för pengarna samt att veta vad man behöver.

I dag finns många registrarer. Det kan vara klokt att välja någon av dem som har funnits med ett tag och som tillhör de mest populära. Själv har jag goda erfarenheter av One.com.

Vill du ha hjälp?

När ni köper en sajt av mig registrerar jag gärna och helt gratis önskat domännamn hos lämplig registrar samt gör erforderliga inställningar i kontrollpanelen hos registraren.

Registreringar av upp till 10 e-postkonton, med ert eget domännamn, ingår också vid köp av hemsida. För fler än 10 konton tillkommer en ringa summa per konto.

Kontakta BitWeb24

BitWeb24, Britt-Inger Jonsson

E-post, med svar inom några timmar:

Telefon: 072-210 78 58, telefontid bokas via e-post eller SMS.

Kontakta BitWeb24

Telefonnummer: 072-210 78 58
E-post:
Adress: Prästgårdsvägen 7, 891 55 Arnäsvall
  • BitWeb24 erbjuder:
  • Skräddarsydda sajter.
  • Uppdateringstjänster.
  • Kundsupport. Heltäckande support.

Mest besökta

Tack!

Integritet

Socialt

Copyright 2013 - 2020 BitWeb24