Tjäna pengar
Specialerbjudanden
Obs, erbjudandena varierar över tid! Till erbjudandena

Tillgänglighet

Vad är tillgängliga webb­sidor?

De webbsidor BitWeb24 gör är tillgängliga. De kan till exempel utan problem läsas av skärmläsare (för syn­skadade), vilket ökar deras tillgänglighet.

Psst, Google gillar också tillgängliga webb­sidor och prioriterar dem i sökresultaten!
Ett tips: Läs mer om sökmotoroptimering (SEO)

Nedan förklarar jag vad tillgänglighet på webben innebär.

Funktionsnedsatta ska kunna använda webbsidorna

Tillgängliga webbsidor innebär kort och framförallt att människor med funktions­nedsättning ska kunna använda dem. Utförligare kan man säga att tillgänglighet på webben betyder att människor med funktions­nedsättning ska kunna uppfatta, förstå, navigera, interagera, och bidra med information.

Funktionsnedsättningar kan vara tillfälliga eller bestående, men tillgänglighet avser att förhindra att en funktionsnedsättning medför ett (funktions-)hinder.

Tillgängliga sajter ser till att alla ska kunna ta till sig av innehållet på webbsidorna, oavsett om besökaren är funktionsnedsatt, döv, blind eller äldre. Dessa besökare använder ofta ett hjälpmedel (skärmläsare) som läser upp innehållet på sidorna eller skriver ut det i punktskrift.

När webbsidorna byggs upp ska man skriva så kallade alt-attribut till alla bilder. Alt-attributen ska kort beskriva vad bilden föreställer. Detta kan skärmläsarna sedan läsa upp. Det påverkar dessutom chansen att bli sökbar på Google, så man har mycket att vinna på genom att lägga till alt-texter.

Information och tjänster ska gå att nå

Tillgänglighet på webben innebär också att information och tjänster ska gå att nå (det vill säga: servern åtkomlig, filformatet läsbart, bra prestanda, god säkerhet etcetera). Även människor utan funktions­ned­sättning kan alltså gynnas av tillgänglighet, till exempel de med långsam internetuppkoppling.

Tillgänglighet och användar­vänlighet går hand i hand

Tillgänglighet och användar­vänlighet hör ihop. Användarvänliga webbsidor är framförallt intuitiva och lättanvända. En webbsida kan med andra ord inte räknas som tillgänglig om den inte är användar­vänlig.
Läs mer om användarvänlighet

Kontakta BitWeb24

BitWeb24, Britt-Inger Jonsson

E-post, med svar inom några timmar:

Telefon: 072-210 78 58, telefontid bokas via e-post eller SMS.

Kontakta BitWeb24

Telefonnummer: 072-210 78 58
E-post:
Adress: Prästgårdsvägen 7, 891 55 Arnäsvall
  • BitWeb24 erbjuder:
  • Skräddarsydda sajter.
  • Uppdateringstjänster.
  • Kundsupport. Heltäckande support.

Mest besökta

Tack!

Integritet

Socialt

Copyright 2013 - 2020 BitWeb24