Tjäna pengar
Specialerbjudanden
Obs, erbjudandena varierar över tid! Till erbjudandena

Sökmotoroptimering (SEO)

2019-11-17

Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering (SEO) ingår när jag gör nya hemsidor. Nedan kan du läsa om vad SEO är.

SEO - sökmotoroptimering.

SEO genererar mer besök, mer kunder och därmed ökad försäljning.

Sökmotoroptimering (SEO, Search Engine Optimization), får webbsidor att stiga i rangordningen vid sökningar på nätet. Sökmotoroptimerade sidor får därför fler besök.

Genom att synas högt i de organiska (ej betalda) sökresultaten kommer du kunna driva kunder till din sajt på ett mycket kostnadseffektivt sätt. Du når dessutom kunden precis i det ögonblick denne letar efter just din produkt eller tjänst.

Hur går SEO till?

Sökmotoroptimering är inget "hokus pokus", utan eftersom rangordningen av webbsidor sker automatiskt genom algoritmer går det ut på att optimera bedömningen av webbsidorna som sökmotorerna gör genom att ta hänsyn till de kända faktorerna som algoritmerna använder.

SEO delas vanligen upp i två discipliner, on-page SEO och off-page SEO.

On-page SEO (innehållet på sidan och sidans konstruktion)

On-page SEO går ut på att modifiera den egna sajten så att den tilltalar rangordningsalgoritmerna. Det handlar kort om att ha en så välgjord och strukturerad webbsajt som möjligt och att publicera ett relevant och rikt innehåll som är till nytta för dem som söker efter informationen. Det senare är viktigt för SEO:n eftersom sökmotorerna strävar efter att sökresultaten ska vara så relevanta som möjligt för dem som söker på en viss fras.

För att sökmotorerna ska "förstå" vad en webbsida handlar om är det viktigt att nämna nyckelord högt upp på sidan och att formatera rubriker med så kallade HTML-taggar, som h1, h2 eller h3, och se till att inkludera viktiga nyckelord i dessa rubriker. Andra HTML-taggar ska också användas och är viktiga att ha koll på. Det gäller också att veta vad man gör; kod som sökrobotarna till exempel inte klarar av att läsa ska så klart inte användas och kod som exempelvis medvetet stänger dem ute från sidorna ska användas med förstånd och bara på sidor som verkligen inte ska indexeras.

Tillgänglighet är också viktigt. Det betyder kort att människor med funktionsnedsättning kan använda webben (uppfatta, förstå, navigera, interagera med och lämna information). Tillgänglighet gynnar även andra, exempelvis de med långsam internetuppkoppling.

Webbsidornas och sajtens hastighet spelar också stor roll för sökmotoroptimeringen och har de senaste åren fått ännu större betydelse. Tidigare fanns en tröskel i hur snabbt en sida behövde ladda, men nu gäller mer ju snabbare desto bättre. Vill du nå fördelar ska din sajt vara snabbare än dina konkurrenters.

On-page SEO ingår när jag gör nya webbsajter. Du behöver alltså inte betala något extra för att få sajten sökmotoroptimerad!

Off-page SEO (länkar ifrån andra hemsidor)

Jag kan också informera om off-page SEO, som i stort handlar om att ha (bra) externa länkar till sajten och att ha en aktiv närvaro i sociala medier.

Kontakta BitWeb24

Personuppgifter hanteras i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer

BitWeb24, Britt-Inger Jonsson

E-post, med svar inom några timmar:

Telefon: 072-210 78 58, telefontid bokas via e-post eller SMS.

Kontakta BitWeb24

Telefonnummer: 072-210 78 58
E-post:
Adress: Prästgårdsvägen 7, 891 55 Arnäsvall

Personuppgiftshantering (GDPR)

  • BitWeb24 erbjuder:
  • Skräddarsydda sajter.
  • Uppdateringstjänster.
  • Kundsupport. Heltäckande support.

Mest besökta

Tack!

Sociala medier


Copyright 2013 - 2019 BitWeb24